Monialaisen oppimiskokonaisuuden visualisointi motivoi oppilaita Louhen koulussa

Posted by Emmi Ollila on 26.7.2021 7:43:38

Louhen kyläkoulussa Savonlinnassa monialainen oppimiskokonaisuus toteutettiin lukuvuonna 2020-2021 luomalla laaja ja monipuolinen interaktiivinen 360-ympäristö. Teemaksi valittiin koulun lähistöllä oleva Kerimäen kirkko, joka on maailman suurin puukirkko. Oppimiskokonaisuus kattoi niin 360-kuvauksia, valokuvausta, videointia, editointia, haastatteluita, kertomusten kirjoittamista tietotekstiksi, askartelua, käsitöitä kuin ThingLink-kokonaisuuden rakentamista tageineen ja siirtymineen. Suuri osa tästä työstä on 1.-6.-luokkalaisten oppilaiden itse tekemää. Kokonaisuus toimiikin erinomaisena esimerkkinä siitä, miten hienoja ja monipuolisia kokonaisuuksia oppilaat voivat luoda yhdessä opettajien ohjauksessa.

Read More

Topics: verkko-oppiminen, ThingLink, peruskoulu, monialainen oppimiskokonaisuus

Rasekossa lähihoidon ja logistiikan virtuaaliset oppimisympäristöt valmentavat lähiopetukseen

Posted by Emmi Ollila on 13.7.2021 9:53:31

Lähihoitajien ja logistiikan alan koulutuksessa käsillä tekeminen on avainasemassa. Poikkeusoloissa Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekon opettajat ovat luoneet ThingLinkillä virtuaalisia oppimisympäristöjä, joiden avulla harjoitellaan esimerkiksi lakanoiden vaihtoa sairaalassa ja trukilla ajoa. Opiskelijat voivat tutustua taitoihin kotoa käsin ja ovat näin valmiimpia siirtymään lähiopetukseen.

Read More

Topics: verkko-oppiminen, ThingLink, ammatillinen koulutus, sosiaali- ja terveysala, logistiikka

Kirjastojen kesälukukampanjassa lapsia ja nuoria innostetaan lukemisen pariin ThingLinkillä

Posted by Emmi Ollila on 5.7.2021 7:10:18

Kirjastojen kesälukukampanja tarjoaa uusia ideoita kesälomalle lapsille ja nuorille. Kampanjassa on luotu lapsille lukuseikkailu Lumotun puiston salaisuus, jonka kautta alakoululaiset pääsevät selvittämään ThingLink-pelissä, miksi puutarhatontut ovat villiintyneet, miten villinkaninpoikaset liittyvät tähän ja mitä kaikkea Harmi-niminen lemmikki voikaan saada aikaan. Matkan varrella seikkailijat saavat monenlaisia lukuvinkkejä huumorista eläinkirjoihin, pelaavat minipelejä, löytävät askarteluideoita ja tutustuvat äänikirjoihin. 

Samaan aikaan toisaalla nuoret pääsevät Luettu maa -pelissä virtuaaliselle maailmanympärimatkalle poikkeusoloista huolimatta itseään inspiroivien teemojen äärelle muun muassa katsomaan jalkapalloon liittyviä lukuvinkkejä, tekemään Instagram-haasteita ja etsimään sateenkaariteemaista suosikkikirjaansa. Kampanja tarjoaa lukuvinkkejä eri teemoista, Instragram- ja TikTok-haasteita, äänikirjaideoita, uutta ajateltavaa ja rentoa kesätekemistä laiturille, koripallokentän laitaan tai mihin kesäloma sitten viekin.

Read More

Topics: ThingLink, oppimiskokemus, kirjastot, oppimispelit, luovuus

Tampereen ammattikorkeakoulussa hoitajien digitaitoja harjoitellaan virtuaalikylässä ThingLinkillä

Posted by Emmi Ollila on 7.6.2021 3:50:05

Kotihoidon työntekijät tarvitsevat monenlaisia digitaitoja työssään ja heillä on keskeinen rooli asiakkaan motivoimisessa digitaalisten palvelujen käyttöön. Kiireisen työn keskellä kynnys taitojen päivittämiseen voi kuitenkin olla korkea. Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK:ssa haaste ratkaistiin luomalla ThingLinkillä interaktiivinen Kotien Kylä -oppimisympäristö, jonka kautta kotihoidon ammattilaiset pääsevät harjoittelemaan digitaitoja oikeassa ympäristössä, virtuaalisesti esimerkkiasiakkaiden kotona. Poikkeusolojen myötä materiaali on otettu laajasti myös osaksi sosiaali- ja terveysalan opintoja ja palaute on ollut erinomaista. 

Read More

Topics: verkko-oppiminen, virtuaaliset esittelyt ja kierrokset, Vierailut, ThingLink, ammattikorkeakoulu, sosiaali- ja terveysala, polutus

Ammattiopisto Samiedu järjestää live-opastettuja virtuaalivierailuja Microsoft Teamsissa ThingLinkin avulla

Posted by Emmi Ollila on 28.5.2021 4:39:32

Poikkeusoloissa fyysisiä kouluvierailuja ei voi järjestää. Ammattiopisto Samiedussa vierailut kouluun ja virkistyskäynnit Savonlinnaan tehdään virtuaalisesti ThingLinkillä - uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan koulutusohjelmiin jo etukäteen ja kansainväliset vieraat oppivat live-oppaalta reaaliaikaisesti Teamsissa paitsi koulusta myös suomalaisesta saunaperinteestä.

Read More

Topics: verkko-oppiminen, virtuaaliset esittelyt ja kierrokset, Vierailut, ThingLink, ammatillinen koulutus

Karelia-ammattikorkeakoulu pitää ovensa auki virtuaalisten oppimiskokemusten avulla työpajoissa ja rakennustyömailla

Posted by Emmi Ollila on 28.4.2021 10:00:00

Jotkin korkeakoulukurssit on helppoa siirtää verkkoon, mutta entä oppiaineet, joihin liittyy koneita, materiaaleja ja monimutkaista rakentamista ja joissa opiskelijat työskentelevät normaalisti työpajassa, laboratoriossa tai rakennustyömaalla? Karelia-ammattikorkeakoulu käytti ThingLinkiä kuilun kaventamiseksi.

Read More

Topics: verkko-oppiminen, virtuaaliset esittelyt ja kierrokset, korkeakoulut, Vierailut, ThingLink

ThingLink ja Canva: Nyt kuka tahansa voi luoda upeita interaktiivisia esityksiä

Posted by ThingLink Team on 16.4.2021 7:35:39

ThingLink lanseerasi tällä viikolla integraation Canvan, maailmanlaajuisen visuaalisen viestintäalustan, kanssa. Mahdollisuus luoda perusgrafiikkaa Canvan avulla lisätään suoraan ThingLinkin editoriin, jolloin käyttäjät voivat nopeasti luoda upean näköisiä interaktiivisia esityksiä verkkokoulutuksiin, markkinointiin ja viestintään.

Read More

Topics: opetus, ThingLink, graafinen suunnittelu, canva, interaktiivinen, oppimiskokemus

ThingLink lanseeraa asiakkailleen visuaalisten verkkokoulutusten suunnittelu- ja tuotantopalvelun

Posted by Tanja Immonen on 3.12.2020 4:19:44

Interaktiivisen median pioneeriyritys ThingLink lanseeraa asiakkailleen virtuaalisia kierroksia ja interaktiivista mediaa hyödyntävän visuaalisten verkkokoulutusten suunnittelu- ja tuotantopalvelun. Palvelun tavoitteena on auttaa yrityksiä ja koulutusalan toimijoita tekemään pedagogisesti vahvoja digitaalisia opetuskokonaisuuksia joita on helppo ja edullista päivittää. Palvelu on suunnattu yrityksille, oppilaitoksille ja julkisen sektorin toimijoille, jotka etsivät uusia verkkopohjaisia tapoja kouluttaa työntekijöitä tai alihankkijoita fyysisissä ympäristöissä ja tiloissa kustannustehokkaasti.

Read More

Topics: VR, tutkiva oppiminen, etäoppiminen, verkko-oppiminen, verkko-oppimiskokemus, verkkovalmennusmateriaalin suunnittelu ja tuotanto, virtuaaliset esittelyt ja kierrokset, virtuaaliset koulutukset ja valmennukset

ThingLink ja Helsingin yliopisto sopivat monivuotisesta yhteistyöstä

Posted by ThingLink Team on 27.5.2020 12:25:06

Suomalainen koulutusteknologiayritys ThingLink ja Helsingin yliopisto ovat sopineet monivuotisesta yhteistyöstä. Yhteistyö valjastaa interaktiiviset kuvat, videot ja virtuaalikierrokset opetuksen ja oppimisen tueksi Suomen suurimmassa yliopistossa.  

Read More

Topics: oppiminen, yliopisto

Tutkivaa oppimista Punkaharjun koulussa: "Mullankaivajat Saimaalla" -hankkeessa opittiin yhdessä kivikaudesta

Posted by Ulla-Maaria Koivula on 3.9.2019 22:28:39

Punkaharjun koulun rehtori Saila Heikkinen ja apulaisrehtori Arttu Laukkanen pääsivät viime syksynä toteuttamaan ikimuistoisen hankkeen: Uuden opetussuunnitelman mukainen monialainen oppimiskokonaisuus "Mullankaivajat Saimaalla" vei oppilaat kivikauden ja arkeologian jännittävään maailmaan, johon Punkaharjun luonnonkauniit maisemat tarjosivat ihanteelliset puitteet. Lue tästä Heikkisen ja Laukkasen haastattelusta miten projekti toteutettiin ja katso Arttu Laukkasen hieno projektiesittely Yeti Tablet -näytöllä!

Read More

Topics: student-centered learning, project-based learning, OPS, tutkiva oppiminen